Træværket på Taastrup børne- og kulturhus er blevet beskyttet imod graffiti med All Removes løsning, der er testet og systemgodkendt imod brand i samarbejde med Frøslev Træ.

I Høje-Taastrup kommune har man fået et nyt, flot børne- og kulturhus med daginstitution, skole og kulturtilbud. Det slog dørene op i slutningen af 2022 og er netop nu blevet nomineret som Årets Skolebyggeri 2023. Facaden havde dog en udfordring.

Graffiti truer træfacader
Træ er et populært materiale i byggerier på grund af dets bæredygtige egenskaber. Derfor var det også fornuftigt at vælge træ til facaden på det nye børne- og kulturhus, hvor ca. 80% af facaden blev beklædt med brandhæmmende træ fra Frøslev Træ.

Problemet er dog, at graffitimaling kan ødelægge facadens brandhæmmende funktion, medmindre man altså udskifter træet – hvilket er en bekostelig affære.

Anti-graffiti behandling løser udfordring
Heldigvis har Frøslev Træ testet og systemgodkendt All Removes anti-graffiti løsning, der gør det muligt at fjerne graffiti uden at ødelægge brandimprægneringen. Løsningen blev påført både træ- og betonfacaden på Taastrup børne- og kulturhus, som derfor nu både er sikret i forhold til ulovligt graffitihærværk og brandsikkerhed.

Vil du høre mere om All Removes anti-graffiti beskyttelse til brandimprægneret træ, så kontakt vores konsulent Marianne Jensen på 70 10 07 07 eller få et tilbud nu.